De livesände sitt event digitalt och ökade tillgängligheten

Det var på grund av pandemin som Socialförvaltningen centrum valde att livesända sitt event digitalt. Utmaningen var att så många som möjligt skulle kunna ta del av innehållet utan att träffas fysiskt. Eventet streamades från en av Adapts studior.

När Socialförvaltningen centrum skulle livesända ett event digitalt föll valet på Adapt och vår studio LargeSwedish Exhibition & Congress Centre Gothia Towers i Göteborg. De anordnade eventet i samband med avslutningen för projektet För jämlik stad och hållbart arbetsliv. Syftet med det digitala eventet var att inspirera till ett fortsatt arbete för jämlikhet.

I Studio Adapt Large i Göteborg finns allt du behöver för en digital sändning.

Studio med full teknisk utrustning

Istället för ett traditionellt tillvägagångssätt valde Socialförvaltningen centrum att livestreama eventet från en av Adapts studior. Deltagarna på eventet genomförde bland annat en paneldebatten och workshop. Med i studion fanns också ett liveband som förgyllde pauserna med musik. Studio Large är en rymlig lokal med en 6×3 meter stor LED-skärm. I mitten finns en presentationsyta varifrån arrangörerna ledde eventet. Två studiotekniker filmade evenemanget med tre olika kameror för att fånga scenen från flera vinklar. Det gjorde sändningen mer levande. På detta event deltog även gäster som inte var närvarande i studion utan istället talade via länk. För att uppnå högsta kvalitet även på deras PPT styrde teknikerna dem direkt från studion.

Eventet innehöll artistuppträdande med en musikduo som stod för underhållningen.

Lösningen blev ett digitalt event

När det inte är möjligt att samla alla deltagare på ett och samma ställe måste man hitta nya sätt. När du sänder ett event digitalt är din publik inte begränsad till en specifik plats eller lokal. Du kan också ha obegränsat antal tittare. Denna gång hade de digitala åskådarna även möjlighet att påverka innehållet. Via ett interaktivt digitalt verktyg kunde de ställa frågor och delta i omröstningar. Det skulle ha varit många som missat detta intressanta ämne om Socialförvaltningen centrum inte hade valt en digital lösning. Nu hade istället alla inbjudna som inte kunde närvara i studion möjlighet att vara med digitalt. Extra kul var att ta del av tittarnas spontana reaktioner som snygg produktion” and ”proffsigt genomfört” samt “oerhört intressant innehåll”.

Welcome to contact me for more information about the content on this page

Victor Lagersten


De livesände sitt event digitalt och ökade tillgängligheten