Vi välkomnar unik kompetens tillbaka

Efter att de senaste tio åren ha jobbat med stora internationella produktioner runt om i Europa välkomnar vi Girts Pütelis tillbaka till Adapt! Med ny erfarenhet och mer kunskap återvänder han med en unik kompetens. Sedan augusti i år jobbar han som affärsansvarig för vår uthyrning av teknik och material för event- och expoproduktioner. Han kommer också ansvara för att utveckla och digitalisera Adapts verktyg och processer – för att göra samarbetet med Adapt ännu enklare, tydligare och effektivare för våra kunder.

Första gången Girts kom i kontakt med Adapt var när han flyttade till Stockholm 2011. Då var han verksam som frilansande tekniker och samarbetet började med att han hjälpte Adapt med byggnation av olika tekniska lösningar. Girts hade redan lång erfarenhet eftersom han sedan sena tonåren arbetat med audiovisuella produktioner och som projektledare i både Lettland och London.

Från Adapt till Europa

Frilansarbetet övergick snart till en fast anställning och Girts var därmed en av de första som Adapt anställde på plats i Stockholm. På den tiden var Adapt ett mindre företag med mestadels lokal verksamhet. Eftersom Girts hade siktet inställt på större och internationella produktioner gick han året efter vidare till andra uppdrag. Genom åren har han jobbat med många av Sveriges största festivaler och turnéproduktioner. Inte mindre än tre gånger har han dessutom både ansvarat för och vunnit upphandlingen av ljusutrustning till Eurovision Song Contest. Därmed har han säkerställt den tekniska leveransen av ljus för hela eventet i Stockholm 2016, Kiev 2017 och Tel Aviv 2019. Utöver detta följde även en rad andra stora produktioner, både i Sverige och internationell, för musik, sport och världsutställningar.

Unik erfarenhet från vår bransch och digitalisering

Nu är Girts tillbaka på Adapt med en unik kombination av erfarenhet från internationella storskaliga event och digitalisering av företagsverksamheter. När han arbetade som affärsutvecklare på några av Europas ledande uthyrningsföretag identifierade han ett behov av att digitalisera processerna inom branschen. När pandemin därefter slog till mot världen och branschen grundade Girts mjukvaruföretaget Prozaar. Syftet var att utveckla webb och mobilapplikationer för att därigenom optimera nätverk för handel och leveranser och föra resurserna närmare kunden.

Gemensamma värderingar och visioner

Det var i samband med detta som han också återknöt kontakten med Viking och Adapt. Det som Girts hade saknat inom branschen var något som Viking och Adapt redan hade börjat implementera i sin organisation. Det Girts mötte denna gång var ett väletablerat företag med en tydlig vision och positiv inställning till digitalisering. Genom att effektivisera processerna och underlätta för kunderna skulle de istället kunna lägga tid på rätt saker. Framför allt fanns det ett driv, kundfokus och en önskan om att ständigt förbättras inom Adapt.

Välkommen tillbaka till oss!

Vi är fantastiskt glada över att nu få fortsätta utveckla Adapt tillsammans med Girts, och att han valt att återvända till oss med ny erfarenhet och kunskap. Varmt välkommen tillbaka till oss!

Relaterat

Se allt