Inspelning i studio när Matchi ville skapa intresse för padel i Storbritannien

När Matchi skulle marknadsföra sin digitala bokningstjänst ville de samtidigt väcka intresset för padel i Storbritannien. De genomförde därför en inspelning i studio tillsammans med oss på Adapt. I studion medverkade representanter från Matchi samt flera experter som deltog via länk. Inspelningen publicerades på webbplatsen där alla kunde ta del av den när som helst och var som helst ifrån.

Ingen har väl undgått padeltrenden som svept över Sverige de senaste åren. Överallt har det uppstått padelbanor där vänner, kollegor och familjer kan spela med varandra. Matchi är i Sverige en etablerad webbplats och app för att boka lediga padeltider. Deras ambition är att även öka intresset för sporten internationellt. Därför genomförde de en inspelning i studio tillsammans med oss på Adapt. Själva inspelningen ägde rum i vår Gothia Studio i Göteborg. Syftet var att skapa större engagemang för padel i Storbritannien samtidigt som de informerade om deras app och webbplats.

Padelexperterna deltog på länk

Matchi gjorde en inspelning i studio för att därigenom kunna tala direkt till målgruppen. Deras avsikt var att sprida kunskap och kännedom om sporten samt informera om hur det fungerar att använda appen och webbplatsen. Det vill säga hur det går till att hitta och boka lediga tider och padelbanor. I studion medverkade en moderator och tre andra representanter från Matchi. De hade även flera experter med på länk. Till exempel deltog en padeltränare direkt från Storbritannien som berättade om hur padel utvecklats där de senaste åren. Talade gjorde också en representant från Svenska Tennisförbundet i Båstad samt ytterligare ett padelproffs från Storbritannien.

Matchi framför kamera
Vi spelade in evenemanget i studion som om det vore live.

Inspelning i studio ger trygghet

Matchi genomförde en inspelning i studio som om det vore live. Det är vanligt att välja inspelning istället för att sända live eftersom det innebär större trygghet för dem som inte är vana att stå framför kameran. Detta ger naturligtvis också möjlighet att i efterhand redigera och snygga till innehållet. Istället för livestreaming publicerade de inspelningen en dryg vecka senare direkt på deras webbplats. Där kunde alla som ville ta del av den via en vanlig webbläsare. Så kul att få göra en inspelning i studio för en sådan populär och folkkär sport.


Inspelning i studio när Matchi ville skapa intresse för padel i Storbritannien