Unikt hubmöte när Folktandvården Västra Götaland skapade Nordens mest hållbara konferens

Med vårt koncept Cinema Connect genomförde Folktandvården Västra Götaland sin Ledardag. Det innebar att deltagarna var samlade i biografsalonger runt om i regionen. Därefter kopplade vi ihop dessa digitalt och skapade ett unikt hubmöte. Sammanlagt var det 300 personer som deltog. Läs mer om hur det gick till här.

Hubmöte med sändning från studio
Så här såg det ut när moderatorerna genomförde hubmötet i vår Studio Medium i Göteborg.

När Folktandvården Västra Götaland skulle hålla sin Ledardag kontaktade de Adapt för att få hjälp med att ta fram ett hållbart koncept som kunde genomföras även under pandemin. Adapts lösning blev ett hubmöte som innebar att konferensen livesändes från Adapts Studio Medium i Göteborg till biografer i Skövde, Uddevalla, Borås och Göteborg. Varje biograf var även utrustad med en mobil studio. Sammanlagt var det 300 personer som deltog i hubmötet.

Hubmöte i biografsalonger
Biografsalonger runt om i Västra Götaland kopplades ihop till ett stort gemensamt hubmöte.

Tvåvägsinteraktivitet mellan lokalerna

Det var den 21 oktober som Folktandvården Västra Götaland genomförde sin Ledardag som ett stort hubmöte. De hade bokat vår Studio Adapt Medium i Göteborg för sin sändning. I studion deltog tio talare och ett produktionsteam som bland annat presenterade statusuppdateringar av projekt, ett nytt kommunikationskoncept samt genomförde panelsamtal med flertalet medverkande. Innehållet livesändes sedan via en länk till de digitala tittarna och streamades samtidigt till biograferna utan fördröjning. I biograferna runt om i regionen pågick det även olika grupparbeten med de närvarande i respektive salong. Eftersom det råder interaktivitet åt båda hållen kunde deltagarna lämna sin sammanfattning genom att återkoppla till studion direkt. Detta var ett mycket bra genomförande av vårt koncept Cinema Connect. Det är alltid extra roligt och spännande när det är så stort och så många som deltar. Sändningen gick också superbra och publiken i biograferna var otroligt nöjda efteråt.

Hubmöte i biosalonger
Deltagare samlades fysiskt i biografsalonger där de både deltog i hubmötet samt genomförde workshops.

Vår tids möte är en hybrid

Det blir allt vanligare att genomföra olika typer av hybridevent för att nå ut till och koppla ihop deltagare som befinner sig på olika platser. En form av detta är just hubmöte vilket innebär att man kopplar ihop flera studior eller lokaler digitalt med varandra. Tillsammans skapar varje del ett större gemensamt möte. Vårt koncept Cinema Connect bildar därigenom en av Nordens största mötesarenor med 100 eventsalonger på fler än 40 orter. Biograferna är sammankopplade med Adapts teknik och studior. Det innefattar också tvåvägsinteraktivitet som innebär att sändare och mottagare kan ha full kommunikation med varandra. Filmstaden erbjuder dessutom en fantastisk cateringlösning och biovärdar i sina lokaler. Därför får alla deltagarna som befinner sig i deras salonger en liknande upplevelse.


Unikt hubmöte när Folktandvården Västra Götaland skapade Nordens mest hållbara konferens