Webbsänd konferens från studio när Trafikverket anordnade sitt event om trafiksäkerhet på vägarna

När Trafikverket skulle sammanfatta trafiksäkerheten på våra vägar genomförde de en webbsänd konferens. Med deltagare i studion, på distans och livestreaming skapade de en informativ digital sändning. Deltog gjorde dessutom infrastrukturministern samt deras nytillträdde generaldirektör.

Trafikverket genomförde sin webbsända konferens i vår Studio Medium i Stockholm. Detta var Resultatkonferens trafiksäkerhet väg 2022 där Trafikverket informerade om och diskuterade trafikläget och säkerheten på våra vägar. Med viktiga och intressanta perspektiv skapade de en både lärorik och inspirerande webbsänd konferens för sina deltagare.

En mix av intressanta deltagare

Den tre timmar långa sändningen hade därmed ett informativt programupplägg som innehöll föreläsare, gästsamtal och paneldiskussioner. Det var en mix av intressanta talare och gäster från olika branscher. Dessutom deltog självaste infrastrukturministern Tomas Eneroth samt Trafikverkets nya generaldirektör Roberto Maiorana i konferensen.

Gäster i studio på webbsänd konferens
I studion genomfördes intressanta och informativa samtal och diskussioner som kunde följas av tittare runt om i landet.

Livestream till digitala tittare

Detta var en webbsänd konferens som leddes av två moderatorer i studion. Vissa av talarna medverkade direkt från studion medan andra deltog på distans. Genom att koppla upp dem digitalt mot studion kunde de både ge sina föreläsningar samt delta i samtalet. Hela konferensen livestreamades till tittare som befann sig på olika platser. Dessa kunde därmed ta del av innehållet i realtid samt att de med hjälp av ett interaktivt verktyg även ställde frågor direkt till studion.

Mixerrum i studio på webbsänd konferens
Konferensen livestreamades från studion där våra tekniker övervakade sändning och såg till att den höll hög kvalitet.

Nå många med en webbsänd konferens

En webbsänd konferens är ett både praktiskt och informativ sätt för att nå ut med sitt innehåll. De digitala tittarna behöver inte heller någon specifik teknisk utrustning eller program utan kan ta del av sändningen direkt via en dator och en vanlig webbläsare. Trafikverket som har kontor på flera orter kunde därför, på ett enkelt och direkt sätt, nå deltagare på olika platser runt om i landet.


Webbsänd konferens från studio när Trafikverket anordnade sitt event om trafiksäkerhet på vägarna