Wellspect genomför sitt fjärde webbinarium live i vår nya studio i Göteborg

Wellspect HealthCare har precis genomfört sitt fjärde ACCT – webbinarium, den här gången fokuserade man på multipel skleros. Vi producerade sändningen i samarbete med Svenska Mässan Gothia Towers i vår nybyggda studio i Göteborg.

Wellspect Healthcare har genomfört sitt fjärde digitala seminarium med syfte att dela med sig av sina kunskaper kring inkontinens. Företaget arbetar med att ta fram hjälpmedel och mediciner till dem som drabbats av den här typen av problematik. Sändningen ägde rum i vår nybyggda Gothia Studio i Göteborg och temat för dagen var multipel skleros (MS), ett ämne som berör många.

Webbinarium med deltagare i studio
I Gothia Studio kan alla vara med, deltagarna kan medverka både fysiskt i studion och digitalt via länk.

Studio med rätt förutsättningar

I vår studio finns tre olika positioner att jobba med varav två presentationsytor där du kan stå och tala in i kameran eller genomföra intervjuer. Den tredje positionen består av en grupp fåtöljer med ett sidobord som passar utmärkt till frågestunder och samtal likt en klassisk talkshow.

Studiopersonal på webbinarium
Med på webbinariet var en körproducent som såg till att allting i studion fungerade bra och gick enligt plan.

En timma fylld av nyttig information

Vi streamade Wellpects webbinarium till deras egna webbplats. Tittarna kunde därmed se sändningen direkt på hemsidan och hade även möjlighet att via ett formulär ställa frågor till studion. Sändningen pågick i en timma och bestod av spännande föreläsningar och intressanta samtal. För att på ett smidigt sätt röra oss mellan de tre positionerna i studion använde vi en trekameralösning. På plats var två kameraoperatörer samt en robotkamera som vi styrde från kontrollrummet. När de inbjudna experterna höll sina presentationer visade vi en så kallad tvåsplit. Detta betyder att talaren syntes i en ruta på vänster sida och presentationen syntes i en ruta på höger sida av skärmen. Vare sig talaren deltog i studion eller via länk gjorde vi på samma sätt. Detta bidrog till att budskapet gick fram på ett tydligt sätt samtidigt som det var enkelt för tittarna att följa med i sändningen.

Deltagare på webbinarium
I lokalen finns fåtöljer där deltagarna kunde sitta ner, föra samtal och besvara tittarnas frågor.

Interaktivt webbinarium med frågestund

Förutom föreläsningar bestod en del av sändningen av en frågestund som filmades vid den tredje positionen i studion. Där kunde moderatorn sitta ner tillsammans med experterna och föra ett avslappnat samtal. För att diskussionen skulle vara relevant och hålla hög kvalitet valde en representant från Wellspect ut frågor och ämnen som studion skulle ta upp. Genom att rigga en dator i foajén till studion kunde representanten sålla bland frågorna som kom in från tittarna. Frågorna visades därefter på en extern datorskärm som var placerad framför moderatorn inne i studion. Under tiden som experterna svarade på frågan kunde moderatorn läsa in sig på nästkommande ämne. Detta skapade en trygghet hos moderatorn och ett bra flyt i frågestunden.

Livestreaming från studio
I redigeringsrummet satt våra studiotekniker och övervakade sändningen av webbinariet.

Always a pleasure, the new studio is just fantastic!

Som rubriken avslöjar var Wellspect mycket nöjda med både vår personal, studio och det slutgiltiga resultatet. En lyckad dag från start till mål, ingen stress och en härlig känsla genomsyrade hela dagen.

Det här är vår fjärde sändning tillsammans med Wellspect Healthcare och vi kunde inte ha önskat ett trevligare samarbete. Tack för denna gång och välkomna åter!

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Filip Möllergren


Wellspect genomför sitt fjärde webbinarium live i vår nya studio i Göteborg