Spela in material för livestreaming kan väl inte vara så svårt, eller?

Varje vecka hjälper vi kunder att spela in material för livestreaming och lanseringar i våra studior i Stockholm och Göteborg. Detta innebär att vi efter hundratals olika digitala projekt har lärt oss att det ofta kan ta lite längre tid än planerat…

Det är ofta smart att spela in material för livestreaming i förväg. Det gör man dels för att sänka risken för att något går fel under själva livesändningen men dessutom för att ge moderatorer och talare en paus i studion under själva livesändningsdagen (när inslagen spelas upp).

En inspelning kan göras på två sätt – live on tape eller som separata tagningar.

Live on tape

Live on tape är en tidsbesparande metod där man spelar in allt ”som om det vore en livesändning”, det vill säga i en enda tagning vilket ger en mer ”livekänsla” och är kostnadseffektivt. Men det innebär dessutom att om man gör fel behöver hela eller stora delar av inspelningen göras om.

Separata tagningar

Spelar man in med separata tagningar så betyder det att man gör inspelningen i form av många kortare filmklipp. Dessa klipp sätts därefter, efter inspelningen, ihop till ett längre program vilket är en bra metod om man under inspelningen vill kunna fokusera på olika kortare delar utan att behöva ta om hela programmet om något går fel. Men dessutom om man vill kunna efterredigera materialet på olika sätt, exempelvis för att välja olika kameravinklar och utsnitt.

Att spela in material för livestreaming kan ofta ta längre tid än planerat…

Cell Impact använde Studio Adapt för att spela in material för livestreaming

I april genomförde vi en inspelning för Cell Impacts årsmöte. Efter tre intensiva men riktigt roliga timmar hade vi spikat en tio minuters lanseringsfilm där alla tagningar dokumenterades. Som ett resultat av det kan ni här se exempel på både slutresultatet och de delar som kanske gick lite mindre bra…

Vi vill rikta ett riktigt stort tack till gänget på Cell Impact. Detta eftersom ni delar med er av alla ögonblick framför kameran – både de bra och de roliga! Således kan du här nedan se hur slutresultatet blev:

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Gunhild Fretheim

Relaterat

Se allt