LED-skärm för TV och film när Polestar spelade in reklamfilm för Super Bowl

Adapt levererade LED-skärmar för TV och film när biltillverkaren Polestar spelade in en reklamfilm inför lanseringen i USA. LED-skärmarna använde vi som ljussättning för att skapa snygga och visuella specialeffekter i bilens lack. Reklamfilmen sändes under Super Bowl som är en av de största TV-händelserna i USA med över 99 miljoner tittare.

När den svenska biltillverkaren Polestar skulle lansera en av sina modeller på den amerikanska marknaden spelade de in en reklamfilm med visuella specialeffekter. Det var en stor satsning eftersom reklamfilmen skulle sändas samtidigt som Super Bowl. Det är finalmatchen i National Football League (NFL) och är en av årets största tv-händelser i USA.

Digital ljussättning för visuella effekter

För att få hjälp med att skapa snygga ljuseffekter i filmen vände sig deras produktionsbolag BRF (B-Reel Films) till oss på Adapt. På uppdrag av dem konstruerade vi en teknisk lösning för att ljussätta bilen och åstadkomma synliga ljuseffekter i form av rörelser och cirklar i bilens lack. Genom digital ljussättning, rätt kameravinklar, närbilder och naturligtvis en blankpolerad lack framkallades visuella effekter utöver det vanliga.

Led-skärmar levererade specialeffekterna

För att uppnå de önskade specialeffekterna använde vi oss av beMatrix LEDskin högupplösta LED-skärmar för ljussättning. Med hjälp av två större led-skärmar ljussatte vi bilen. Den ena skärmen på 20×4,5 meter var placerad bakom bilen. Den andra var hade storleken 8×10 meter och var monterad i taket ovanför bilen. Med led-skärmarna skapade vi ett naturligt ljus som kunde få fram de önskade specialeffekterna direkt i kamerorna utan efterbearbetning; rörelser, cirklar och reflektioner. Under själva inspelningen kunde ljuset enkelt justeras och förändras med en knapptryckning. Detta gjorde både inspelningen på plats och efterbearbetet snabbt och effektivt.

Installerade tekniska förutsättningar

Adapt ansvarade för att leverera en teknisk helhetslösning i projektet. Det har inneburit planering av teknik och rigging, ritningsunderlag och installation och drift av tekniken under filminspelningen.

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Jonathan Olsson


LED-skärm för TV och film när Polestar spelade in reklamfilm för Super Bowl

Platsplace

Gothenburg Film Studios, Göteborg

Typ av event

Filminspelning

På det här eventet utförde vi följande tjänster

LED-skärmar, Projektledning, Teknisk planering, Bildteknik