LED-skärmar

Adapt har ett stort sortiment av LED-skärmar som kan användas för event, mässor och studior. Våra LED-skärmar är moduluppbyggda och består av paneler som enkelt kan flyttas runt och byggas upp på valfri plats. Fördelen med en LED-skärm jämfört med exempelvis en projektor är att LED-skärmen kan användas i ljusa miljöer, exempelvis utomhus, samt att de kan byggas mycket stora.

Här kan du hitta de LED-skärmar som Adapt har för uthyrning till event och mässor.

Högupplösta LED-skärmar från Adapt.
Våra högupplösta LED-skärmar kan byggas in i väggar och scenbakgrunder.

Hur en LED-skärm är uppbyggd

En LED-skärm är uppbyggd av många små dioder som tillsammans ger en rörlig bildyta. Dioderna sitter monterade i paneler som i sin tur monteras ihop till en bildskärm i valfri storlek. Tätheten på dioderna, den så kallade ”pixelpitchen”, avgör hur högupplöst LED-skärmen är. Ju tätare dioderna sitter monterade desto högre upplösning får skärmen. Och ju högre upplösning en LED-skärm har desto närmre kan man stå utan att den upplevs som pixlig.

En tumregel när man beräknar upplösning på en LED-skärm är att 1 mm pixelpitch motsvarar 1 m siktavstånd. Om en LED-skärm har 10 mm pixelpitch behöver man alltså stå på ca 10 m avstånd för att få en bra bild. Och om LED-skärmen har 3 mm pixelpitch räcker det att stå på ca 3 m avstånd för att få en bra bild.

LED-storbildsskärm
En LED storbildsskärm består av LED-moduler som sätts ihop till en stor LED-skärm. På bilden syns en beMatrix 3,1 mm LED-skärm som byggs in i beMatrix ramar.

När man skall hyra eller köpa en LED-skärm är det mycket viktigt att avgöra hur hög upplösning, alltså pixelpitch, skärmen behöver ha. Alltså hur långt ifrån skärmen de som skall titta på den kommer vara. Ju högre upplösning en LED-skärm har, desto fler dioder går åt, vilket också innebär en högre kostnad för att hyra eller köpa LED-skärmen.

Adapt hyr ut, säljer och installerar olika sorters LED-väggar. Vilken du väljer beror på användningsområdet.

LED-skärm i en monter på en mässa
En LED-skärm är mycket effektfull att ha i en monter eftersom den snabbt drar till sig blickarna och man enkelt kan byta innehåll.

beMatrix LED-skin

För uthyrning och försäljning erbjuder Adapt den innovativa LED-skärmen LED-skin från beMatrix. Det är en moduluppbyggd LED-skärm av hög kvalité som är anpassad efter beMatrix ramsystem. Det innebär att skärmen enkelt kan byggas in i olika konstruktioner, exempelvis som en del i en större vägg eller inramad av dekor på en scen. beMatrix LED-skin finns i upplösningen 3,1 mm och 2,5 mm hos Adapt vilket gör att den passar mycket bra för event och mässor där gästerna ofta står nära skärmen.

LED-skärm i beMatrix ram
beMatrix LEDskin LED-skärm passar i beMatrix ramar och kan därför enkelt byggas in i spännande och innovativa konstruktioner.

Lågupplösta LED-skärmar

Kallas också ”kreativ LED”. Den här typen av LED-paneler används för exempelvis scenbakgrunder eller som dekorinslag. Den har en låg pixelpitch vilket betyder att besökarna ofta behöver stå på minst 10 m avstånd från skärmen för att få en fin bild. En lågupplöst LED-vägg är mycket vanlig vid scenframträdanden där man vill ha stora skärmar till en låg kostnad och där LED-väggen då fungerar som en stor ljuseffekt. En lågupplöst LED-vägg har normalt en pixelpitch från 10 mm.

LED-skärm utomhus
En LED-skärm kan också användas utomhus. Då har skärmen normalt en lägre upplösning eftersom de som tittar står längre ifrån skärmen.

Högupplösta LED-skärmar

En högupplöst LED-vägg används när man tydligt skall se vad som visas, exempelvis film, bilder och texter, och när besökarna kommer vara placerade relativt nära skärmen. Pixelpitchen(upplösningen) på dessa skärmar är normalt 6 mm eller tätare. Ju närmare gästerna skall stå skärmen desto högre upplösning behövs. De flesta högupplöst LED-skärmarna har idag en pixelpitch på 3 mm eller högre.

LED-skärmar i studioproduktion
Adapts högupplösta LED-skärm används bland annat i studioproduktioner och som scenbakgrunder.

LED-skärm för fast installation

En LED-skärm för fast installation inomhus eller utomhus är ett kostnadseffektivt alternativ eftersom den ej är anpassad för att flyttas runt. Adapt säljer LED-skärm för alla sorters installationer, exempelvis för eventlokaler, konferensrum, butiker och showroom. Vi erbjuder också lättanvända styrsystem som gör det enkelt att visa olika sorters innehåll på LED-skärmen.

LED-skärmar inomhus med information om Adapt
Adapt installerar LED-skärmar både inomhus och utomhus i eventlokaler, konferenslokaler och auditorium.

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Viking Grandin