Ljudteknik

Adapt levererar ljudlösningar för alla sorters evenemang och platser; event, studios, konferenser, scener och konserter. En ljudanläggning skall inte enbart låta bra, den skall också vara driftsäker och passa in i miljön som den används i. Därför har vi ett stort antal system inom ljudteknik som är anpassade för olika användningsområden.

Våra heltidsanställda ljudtekniker hjälper dig hela vägen. Vid ett evenemang är de en trygg punkt som är med från start till slut. Vid en hyra hjälper de dig att välja utrustning. Och vid en installation ser de till att du får rätt system som är anpassat efter din lokal. De är också utbildade i ljudmätning och hjälper till med loggning och mätning av evenemang enligt gällande regler.

Adapt hyr ut, säljer och installerar det mesta inom ljudteknik. Här kan du se den utrustning som finns i vårt hyressortiment. För både uthyrning och försäljning erbjuder vi bland annat:

Små lätthanterade ljudanläggningar

För det lilla eventet eller konferensen. Små smidiga högtalare och mixerbord som lätt kan riggas upp och hanteras av ovan personal.

Medelstora ljudanläggningar

För upp till ca 500 personer, större fester och spelningar. Färdiga system med bas och topphögtalare som är kittade och klara för användning.

Stora ljudanläggningar

Så kallade line-array system. Anpassas helt efter lokalens och evenemangets förutsättningar. Används vid stora spelningar och event för tusentals personer.

Distribuerade ljudsystem

Anläggningar som består av många mindre högtalare som kopplas ihop. Tillsammans bildar högtalarna ett stort system som sprids ut över större områden. Används normalt i arenor och på utomhusevent där ljudet skall vara jämnt fördelat över stora ytor utan att det blir störande högt någonstans. Idealiskt för speakers och bakgrundsmusik vid exempelvis stora sportevenemang.

Mixplatser och multisystem

Kompletta system med digitala mixerbord och multisystem för signaldistribution.

Mikrofoner och headset

En förutsättning för att det skall låta bra ut är att det du skickar in håller hög kvalité. Därför använder vi mikrofoner från ledande tillverkare som Shure och Sennheiser. Vi har ett stort urval av trådade och trådlösa mikrofoner och headset.

Monitorsystem

Vid en spelning är det mycket viktigt att artisterna på scenen har en god egen lyssning för att kunna prestera maximalt. Därför är ett bra monitorsystem en förutsättning för en lyckad spelning. Vi har ett flertal olika modeller med olika utseende och karaktär.

Övrig ljudutrustning

Vi har ett stort utbud av ljudtillbehör, exempelvis högtalarstativ, mikrofonstativ, line-array stativ, plexiskydd, osv.