Ljusteknik

Ljusteknik är ett estetiskt verktyg som används för att skapa känslor och bygga miljöer. Det förstärker upplevelsen vid ett event, en konferens eller ett artistframträdande. Vi designar och skapar ljuslösningar för scener, event, miljöer och lokaler.

För att skapa ljussättningar utöver det vanliga krävs både känsla och teknisk kunskap. Därför har vi heltidsanställda ljustekniker som är med hela vägen från idé till faktisk installation och genomförande. Lösningarna vi tar fram ritar vi upp i 3D så att alla har samma bild av vad som skall göras och hur slutresultatet kommer att se ut.

Vi hyr ut, säljer och installerar ljusteknik för alla tänkbara ändamål. Här kan du se och boka ljusutrustning till ditt projekt. Utrustningen vi använder består bland annat av:

Fasta LED-armaturer

Klassiska armaturer som PAR-kannor, fresnelstrålkastare och profilstrålkastare med LED-ljuskälla. Energisnåla armaturer som har lysdioder som ljuskälla. Alstrar minimalt med värme och har en ljuskälla som aldrig behöver bytas.

Elektronik

Eldistribution, dimmers och switchpack.

Rörliga armaturer

Moving-heads och olika sorters rörliga effekter.

Ljusbord

Analoga regelbord som kopplas direkt till dimmers samt avancerade digitala ljusbord. För fasta installationer har vi styrsystem med touchpaneler för att personal utan förkunskaper enkelt skall kunna styra ljusutrustningen.

Utomhusarmaturer

Skytrackers, så kallat ”batmanljus”, som skickar upp extremt starka ljusstrålar i luften som syns på flera kilometers avstånd. Vi har också ett urval med IP-klassade armaturer som kan installeras för belysning utomhus oavsett väderlek.