PwC anordnade en interaktiv konferens med inspelning på Fotografiska i Stockholm

När de så äntligen blev dags att träffa varandra och nätverka på riktigt genomförde PwC en interaktiv konferens. Därmed fyllde de hybridstudion Annie på Fotografiska i Stockholm med engagerade och förväntansfulla medarbetare. Konferensen var en hybridproduktion och vi på Adapt stod för hela den tekniska leveransen.

För första gången efter pandemin fick de anställda på PwC äntligen träffa varandra och nätverka på riktigt. I hybridstudion AnnieFotografiska genomförde de därför en interaktiv konferens med deltagare från Norden och bland annat Tyskland.

På konferensen deltog även talare via länk som publiken kunde se på stora bildskärmar.

Interaktiv konferens med gäster

Från början var det tänkt att de endast skulle streama konferensen men under projektets gång tog arrangörerna beslut om att även ha fysiska gäster på plats i studion. Istället för en livestream så skapade de en interaktiv konferens som de även spelade in. Adapt stod för hela den tekniska produktionen.

Publik på interaktiv konferens
För att alla i publiken skulle kunna se och följa med i presentationerna användes flera stora bildskärmar.

Inspelning och teknisk produktion

För att fånga innehållet på konferensen från flera vinklar använde vi fyra kameror vid inspelningen. Vi hade levererat dekorbelysning till både lokalen och entrén. I entrén hade vi också installerat en projektor som visade deras logga. Utanför hade vi byggt en skylt med systemet beMatrix som välkomnade besökarna med både logga och tema för konferensen.

Interaktiv konferens för PwC
Publiken kunde via ett digitalt verktyg både svara på och ställa frågor med hjälp av sina mobiltelefoner.

Interaktivitet med digitalt verktyg

I studion genomförde de föreläsningar och panelsamtal samt att de även hade talare på länk. Där fanns en fysisk publik som via ett digitalt verktyg både kunde ställa och svara på frågor under konferensens gång. För att sätta stämningen i lokalen hade de även specialanpassade animationer som bakgrund på väggarna för de olika delarna av eventet. Utanför lokalen var det uppdukat med fika och mat där deltagarna kunde mingla i pauserna.

Konferens med deltagare
Det blev en mycket lyckad konferens för både arrangören och deltagarna.

Hybridproduktion är både fysisk och digital

Denna gång genomförde PwC konferensen som en hybridproduktion vilket innebär att den skulle vara snyggt producerad för att passa både i rummet och digitalt. Vilken fantastisk dag det blev för alla, både arrangören och deltagarna samt även för oss i produktionsteamet.


PwC anordnade en interaktiv konferens med inspelning på Fotografiska i Stockholm