Ingenjörsdagen 2022 skapade en mötesplats med fokus på lärande och nätverkande för framtiden

För andra året i rad arrangerade Linti Group Ingenjörsdagen som är Sveriges första officiella dag för ingenjörer. Fokus för dagen var lärande och nätverkande för framtiden och med trådlösa hörlurar, livepoddar och masterclasser skapade de således en mötesplats för branschen. Adapt levererade ljud-, ljus- och bildlösning och stod därmed för den tekniska produktionen.  

Besökare med hörlurar
Besökarna bar hörlurar för att själva kunna välja vilket innehåll de ville ta del av.

I mitten av maj genomfördes för andra gången Ingenjörsdagen vilket är Sveriges första officiella dag för ingenjörer. Arrangör var Linti Group och lokalen för konferensen var Nacka Strand Möten och Event utanför Stockholm. Syftet med dagen var att hylla Sveriges ingenjörer och deras innovativa, kreativa och noggranna arbete. Samtidigt ville de skapa en mötesplats med både lärande och nätverkande för framtiden.

Livepoddar sändes från burar
I de futuristiskt designade tälten pågick samtal och diskussioner som besökarna kunde ta del av via sina hörlurar.

Utrustade besökarna med hörlurar

Under en hel eftermiddag fyllde Ingenjörsdagen den stora eventhallen med både fysiska gäster och ett inspirerande och kunskapsspäckat innehåll. När deltagarna kom blev de utrustade med ett par hörlurar som de sedan behöll under hela konferensen. Programupplägget innebar att deltagaren själv valde vad denne ville lyssna på eller besöka i lokalen. Där fanns fyra olika kanaler att välja mellan. Dessa var huvudscenen samt tre olika live-poddar som pågick parallellt. Eventhallen var inredd med futuristiskt designade tält varifrån live-poddarna direktsändes till åhörarna. I tälten satt talare och experter som diskuterade och samtalade om aktuella och relevanta ämnen.

Teknisk personal på event
Vår tekniska personal var på plats hela eftermiddagen och såg till att allt gick enligt plan.

Adapt knöt ihop tekniken

Adapts uppdrag för denna konferens var att skapa och knyta ihop de tekniska förutsättningarna. Vi levererade ljud-, ljus- och bildlösning och stod därmed för hela den tekniska produktionen, förutom av hörlurarna som blev levererade av ett annat företag. I eventlokalen byggde vi den stora scenen, monterade frontljus, utrustade talare med mikrofoner samt installerade bildytor med bland annat en sex meter bred projektorduk. Vi skapade även flera break-out rum som innehöll både scen och bildskärm. Där höll de sedan så kallade masterclasser vilket innebar föreläsningar för upp till 25 personer med biosittning.

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Viking Grandin


Ingenjörsdagen 2022 skapade en mötesplats med fokus på lärande och nätverkande för framtiden

Platsplace

Nacka Strand Möten & Event

Typ av event

Företagsevent, Konferens

På det här eventet utförde vi följande tjänster

Ljudteknik, Scenlösningar, Teknisk personal, Ljusteknik, Bildteknik, Projektledning