Onboarding i form av ett digital event – Capgemini tar onboarding till en ny nivå

Onboarding blir en allt viktigare del för svenska företag. För att onboardingprocessen ska bli så effektiv som möjligt har Capgemini valt att genomföra det som ett digitalt event. Deras talkshow Be Inspired the Show sänds live från Adapts Gothia Studio i Göteborg.

Effektiv onboarding är en växande trend bland företag. Capgemini har tagit sin onboarding ett steg längre genom att skapa en egen talkshow som går under namnet Be Inspired the Show.

bild på kamera i studio som filmar 2 personer som samtalar - digital event
UNDER KONFERENSEN GENOMFÖRDE MODERATORERNA SAMTAL MED GÄSTERNA I OLIKA MILJÖER

Be Inspired the Show – Onboarding i form av ett digital event

Be Inspired the Show är en talkshow som sträcker sig över 6 timmar med syfte att göra onboarding i form av ett digital event. 6 timmar kan tyckas vara ett långt digitalt event att fylla med intressant innehåll. Det var dock inga problem för Capgeminis kreativa team tillsammans med Adapts tekniker och producenter löste utan problem. Tittarna fick ta del av spännande föreläsningar, panelsamtal, roliga aktiviteter i form av en Quiz. Samt ett återkommande inslag där tre anställda från olika delar av världen får ta med sig en matlåda och presentera en typisk maträtt från deras hemland. Slutligen bjöds deltagarna på ett mycket uppskattat liveframträdande i form av ett dansnummer.

Bild på ett panelsamtal med 3 personer - digital event
PUBLIKEN BJÖDS PÅ INSPIRERANDE PANELSAMTAL

Capgeminis onboarding event blev uppmärksammat i samband med världens största employer, branding & Onboarding event Onboard Amsterdam. Capgemini var nominerade för sin show Be Inspired the Show. Vi på Adapt är stolta över att få vara en del av den här resan och ser fram emot nya utmaningar tillsammans med Capgemini.

Är du också intresserad att ta din onboarding till nya höjder eller har du funderingar kring hur du kan skapa ett digitalt event. Tveka inte på att höra av dig till oss. Vi har erfarenheten och idéerna som kan lyfta ditt digitala event till nya höjder. Ett första steg kan vara att boka in en rundtur i någon av våra studios. Våra studios är belägna centralt i både Stockholm och Göteborg.

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

KUNDANSVARIG PROJEKTLEDARE, STUDIO ADAPT

Filip Möllergren


Onboarding i form av ett digital event – Capgemini tar onboarding till en ny nivå