Cinema Connect – hållbara och effektiva möten och konferenser

Adapt och Filmstaden har i samarbete skapat konceptet Cinema Connect. Det betyder att vi tillsammans kan erbjuda ett mer hållbart, effektivt och bekvämt sätt att genomföra möten på. Detta passar för både små och stora företag. Allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och följa med i sändningen.

Deltagare i biograf på hybridmöte
I biosalongerna sitter fysiska deltagare och tar del av sändningen på duken.

I en värld av pandemier och klimatförändringar ställer marknaden nya och högre krav på hållbara och effektiva möten, event och konferenser. Samtidigt som de digitala mötena blir fler så fyller det fysiska mötet fortfarande en viktig funktion. Det blir också allt vanligare att kombinera både fysiskt och digitalt deltagande. Därför har Adapt och Filmstaden tillsammans tagit fram konceptet Cinema Connect och därigenom skapat Nordens största nätverk för hybridmöten.

Deltagarnas datorer på ett hybridmöte
Deltagarna kan interagera med studion och varandra via sina egna datorer eller mobiltelefoner.

Nordens största nätverk för hybridmöten

Cinema Connect innebär att Adapts fem streamingstudior går att ansluta till Filmstadens 100 biosalonger på över 40 orter runt om i Norden. I varje biograf sitter fysiska deltagare och genom att koppla ihop lokalerna digitalt med varandra så skapas ett stort gemensamt möte. Naturligtvis erbjuder biosalongerna ljud, bild och komfort i världsklass samt tvåvägsinteraktion helt utan fördröjning. Det innebär alltså full kommunikation mellan sändare och mottagare.

Cinema Connect så går det till:

  • Vi installerar Adapts datorer med streamingsoftware i varje salong på de bokade biografer.
  • Därefter kopplar vi upp en studio mot alla datorerna som sänder direkt till duken i biograferna, helt utan fördröjning.
  • Om deltagarna ska interagera så gör de detta enkelt via sina telefoner med till exempel Menti eller Moments. Resultatet visas därefter på duken i salongerna.
Cinema Connect hållbara möten och konferenser
Det finns alla möjligheter till både mat och mingel i biograferna under ett hybridevent med Cinema Connect.

Identisk upplevelse för deltagarna

Cinema Connect är ett nytt och modernare sätt att genomföra möten på som är både hållbart och långsiktigt. Detta eftersom konceptet erbjuder ett alternativ till långa, dyra och tidskrävande resor. Dina deltagare är istället kvar på sina orter och kan tillsammans med sina kollegor delta direkt därifrån. Allt de behöver göra är att luta sig tillbaka i bekväma biofåtöljer och följa sändningen på en stor duk och med storskaligt ljud. Dessutom har vi möjlighet att skapa en nästintill identisk upplevelse för alla dina mötesdeltagare, trots att de befinner sig på olika platser. Tillsammans med Filmstaden skräddarsyr vi eventet utifrån dina önskemål och det finns fantastiska möjligheter till lunch, fika och mingel.

Catering på Cinema Connect
Med Cinema Connect kan dina deltagare luta er tillbaka i sköna biofåtöljer och njuta av både tilltugg och sändningen.

Skapa en konferens utöver det vanliga

Vi är mycket stolta och glada över att kunna erbjuda organisationer och företag den här möjligheten. Hoppas att du har blivit nyfiken på att veta mer om Cinema Connect och hur du kan använda det. Varmt välkommen till oss och Nordens största nätverk för hybridmöten!