Enento skapar ett unikt hubmöte i världsklass med vårt koncept Cinema Connect

Företaget Enento genomförde ett stort hubmöte och med hjälp av biografer kopplade de samman sina anställda runt om i Norden. Sändningen bjöd på en blandning av inspirerande samtal, föreläsningar och förinspelat material. I de olika salongerna kunde deltagarna luta sig tillbaka i sköna fåtöljer och njuta av en bioupplevelse utöver det vanliga.

Vi har tillsammans med kommunikationsbyrån Koncept & Event genomfört ett fantastiskt projekt med vårt koncept Cinema Connect. På uppdrag av deras kund Enento producerade vi en konferens i form av ett stort hubmöte. Sammanlagt deltog 450 av deras anställda över hela Norden. Sändningen utgick från vår Studio Large på Västmannagatan i Stockholm och streamades därefter till biografer i de tre huvudstäderna Oslo, Stockholm och Helsingfors.

Hubmöte på biograf
Enento genomförde ett stort hubmöte med biografer i Oslo, Stockholm och Göteborg.

Ett miljövänligt alternativ

Kommunikationsbyrån Koncept & Event kontaktade oss på Adapt med uppdraget att skapa en stor konferens åt deras slutkund Enento. Anledningen till detta var att företaget har växt både i antal anställda och kontor genom en sammanslagning med andra verksamheter runt om i Norden. Avsikten från början var att skapa en fysisk sammankomst men med tanke på både ekonomi och miljö så beslutade sig arrangörerna istället för att använda vårt koncept Cinema Connect.

Studion för ett hubmöte
Hubmötet leddes från vår Studio Large i Stockholm.

Ett biobesök utöver det vanliga

Eventet innebar att vi kopplade samman biografer i Oslo, Stockholm och Helsingfors. Alla gäster fick en inbjudan utformad som en klassisk biobiljett. Arrangörerna livesände sedan direkt från studion i Stockholm till de olika biosalongerna där deltagarna var samlade fysiskt. Temat för eventet var film- & superhjältar. Eftersom de digitala affischerna i biografernas foajéer brandades med eget material möttes besökarna av bilder på moderatorerna utklädda till just superhjältar. Väl på plats i biograferna bjöd vi alla gästerna på läsk och popcorn. I entrén hade vi även riggat en fotovägg framför vilken de kunde bli fotograferade tillsammans med sina kollegor.

Sändning för hubmöte
I de olika biograferna kunde deltagarna både ta del av sändningen och mingla.

Inspirerande och intressant fokus på innehåll

I studion på Västmannagatan hade moderatorerna förberett sig sedan tidig morgon. Där fanns representanter från Norge, Sverige och Finland. Livesändningen innehöll en blandning av introduktionssamtal, föreläsningar och förinspelat material. Ett uppskattat inslag i programmet var föredragshållaren Julien Bourrelle som var på plats i studion. Han föreläser om kulturella skillnader och hur dessa påverkar kommunikationen både på jobbet och i samhället. Syftet är att hjälpa företag ta till vara på mångfalden i organisationerna. Eventet avslutades med frågestund och efterföljande middag på respektive ort.

Det har varit så fantastiskt att jobba med detta projekt och få vara delaktig i att skapa ett så stort hubmöte. Det är verkligen något speciellt med att knyta samman så många människor över hela Norden. Vi tackar för ett gott samarbete och önskar både Koncept & Event samt Enento varmt välkomna åter.

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Gunhild Fretheim


Enento skapar ett unikt hubmöte i världsklass med vårt koncept Cinema Connect