Icore Summit genomfördes som hybridmöte från Gothia Studio

Icore är ett företag som hjälper andra företag att skapa ordning och reda i sin digitala miljö. Icore hjälper företag att förvandla data till vinst. Under en dag i november gick Icore summit 2022 av stapeln, ett hybridevent som sändes live från vår studio i Göteborg. Hybridevent innebär att man har fysiska deltagare i studion samtidigt som eventet livestreamas digital till deltagare runt om i Sverige.

Med ett 70 tal gäster på plats och ett stort antal följare via digitala kanaler avhandlades ämnen som:

  • Var ska man börja med ett digitaliseringsprojekt?
  • Var kan det gå fel eller bli stopp i en digitaliseringsprocess?
  • Hur styr man förbi hindren och håller uppe farten?

Adapt levererar helhetslösning

Adapt levererade alla delar av detta studioevent, från fysisk rigg av högtalare för publikens lyssning till genomförande och produktion av själva hybridsändningen. På plats fanns en körproducent från oss som hade kontroll på körschemat och såg till att allt material och alla talare fanns på plats i rätt tid både innan och under sändningen. Förutom vår personal var även alla talare, personal från Icore samt ett 20 tal gäster på plats i studion. Från studion skickades en videosignal till ett konferensrum en våning ner, där ytterligare 50 gäster var samlade och följde sändningen på storbild.

Vi använde oss av en trekameralösning vilket innebar att det gick att visa lokalen och scenen från flera vinklar. Sändningen streamdes upp till Icores egna Youtube kanal, där de som inte hade möjlighet att närvara fysiskt kunde följa sändningen live och ställa frågor.

Spännande samtal

Sändningen innehöll spännande samtal, föreläsningar och en avslutande keynote föreläsning där Fredrik Rinderud som är senior advisor på Radar Group presenterade en färsk rapport som visar på värdet och affärsnyttan med ett strukturerat arbete kring processintegration. 

Efter sändningen kunde gästerna på plats mingla tillsammans, vilket är en av de stora fördelarna med ett hybridevent.

Hybridevent, livestream eller inspelning?

Vi genomför hela tiden både små och stora projekt och vill du veta mer om hur du kan anordna ett event eller sändning i vår studio – digitalt eller hybrid? Då är du varmt välkommen att höra av dig, så hjälper vi till att skräddarsy ett paket som passar just dig.

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Filip Möllergren


Icore Summit genomfördes som hybridmöte från Gothia Studio