Byggmax VD kommunicerade med sina medarbetare via en livesändning i vår studio

När Byggmax genomförde en livesändning för sina medarbetare befann sig deras publik utspridda på olika platser runt om i landet. Medarbetarna kunde därmed följa eventet digitalt och tog del av innehållet via en vanlig webbläsare. Kan det bli mer enkelt, effektiv och informativt?

Byggmax genomförde en digital livesändning i samarbete med kommunikationsbyrån Friends and Stories. Lokalen för det digitala eventet var vår Studio Adapt Large i Stockholm och bestod av en hel timmes livesändning. Byggmax är en byggvarukedja och består av 100 varuhus i Sverige. Den digitala publiken utgjordes därmed av Byggmaxs anställda. Detta eftersom livesändningen riktade sig till medarbetare som dessutom befann sig på olika platser runt om i landet.

Digital_sändning_i_studio
Byggmax VD talar framför led-skärmen i studion på det digitala eventet.

Livesänt event med digital frågestund

Innehållet i denna livesändning bestod av information och det var framför allt Byggmaxs VD Mattias Ankarberg som talade. I studion gick han igenom årets siffror och budget samt även deras vision för framtiden. Därefter följde en 30 minuter lång frågestund där medarbetarna kunde ställa frågor via en chatt och få svar på dem direkt från studion.

Brandad studio gav ett proffsigt intryck

När du genomför en livesändning når du ut med samma information till alla dina deltagare samtidigt. I detta fall hade Byggmax valt att branda studion de befann sig i för knyta ihop innehållet med sitt varumärke på ett tydligt sätt. De hade varit noga med detaljerna så att allt i studion var enhetligt och därigenom gav ett proffsigt intryck. Den stora led-skärmen visade därför en bild från Byggmax varuhus som bakgrund i studion. Vår grafiker hade också hjälp till att branda moderatordisken med Byggmaxs logga.

Digitalt_event_i_studio
I mixerrummet på Studio Adapt Large satt tekniker och säkerställde att livesändning höll en hög kvalitet för både ljud och bild.

Hög digital kvalitet utan fördröjningar

Att genomföra en digital sändning i studio är ett enkelt, effektivt och informativt sätt att nå ut med sitt innehåll. Det betyder bland annat bättre ljud och bild utan förseningar. I detta fall var det även tvåvägskommunikation vilket innebar att deltagarna hade möjlighet att interagera med studion via en chatt. Därigenom kunde de ställa frågor och samtidigt få svar på dem direkt under livesändningen. Sammanfattningsvis blev resultatet en livesändning med snygg inramning och hög digital kvalitet utan fördröjningar.

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Jessica Roos


Byggmax VD kommunicerade med sina medarbetare via en livesändning i vår studio

Platsplace

Studio Adapt Large, Stockholm

Typ av event

Digitalt event, Företagsevent

På det här eventet utförde vi följande tjänster

Ljudteknik, Kamerateknik, Digitala event, Projektledning, Livestreaming, Studio Adapt, Bildteknik