Helhetslösning med teknik och personal till Eskilstuna Stadsfestival

Adapt levererade teknik till festival, en helhetslösning med scen och teknik till Eskilstuna Stadsfestival när den för första gången arrangerades. Stadsfestivalen var ett gratisevenemang för kommunens invånare som bjöd på ett brett utbud av artister fördelade på 3 scener; Rothoff, Ungdomsscenen samt Strömsholmen. Efter ett inledande rek på spelplatserna fick Adapt förtroendet att leverera en totallösning med scener, teknik och personal till samtliga områden.

De 3 scenerna hade alla sin egen charm och utformning. De var anpassade efter de artister som skulle uppträda samt den publik som förväntades besöka spelningarna.

Rothoffsscenen var placerad i en mysig park och klassades som en ”familjescen”. Här uppträdde musikteatrar varvat med indieartister och melodiska band som ”Vintergatan”. För att inte göra åverkan i parken användes vår 8×6 m mobilscen som kan byggas och rivas på mycket kort tid.

En mobil scenlösning i Rothoffsparken, där Adapt stod för teknik till festival
För att inte göra åverkan i Rothoffsparken användes vår 8×6 m mobilscen. Här syns den under bandet Vintergatans uppträdande.

Ungdomsscenen byggdes upp på en parkeringsplats utanför Ungdomens Hus. Scenen fungerade dag 1 som klubbscen för Rap/HipHop/DJs och dag 2 som livescen för  hårdrocksband. Tekniken på scenen var anpassad för snabba växlingar med en ”klubbig” känsla.

Scen med ljud, ljus och bildteknik under ungdomsfestival
Scenen byggdes upp på en parkeringsplats och innehöll ljud, ljus och bildteknik anpassad för många olika band med korta omställningstider.

Strömsholmen var den största scenen. Scenen var hela 16×10 m stor och tekniken anpassades för en publik på 15’000 personer. Här uppträdde artister som Eva Dahlgren, Petter, Alina Devercerski, RixFM m.fl.

Stor festivalscen med ljus, ljus och bildteknik
På den stora festivalscenen var ljud, ljus och bildteknik anpassad för större artister och framträdanden.

Är ni i behov av teknik till festival? Låt oss på Adapt hjälpa er med en helhetslösning.

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Viking Grandin


Helhetslösning med teknik och personal till Eskilstuna Stadsfestival

Platsplace

Eskilstuna

Typ av event

Artistuppträdande, Utomhus

På det här eventet utförde vi följande tjänster

Projektledning, Teknisk planering, Ljudteknik, Ljusteknik, Bildteknik, LED-skärmar, Logistik, Teknisk personal