Hybridsändning för skogen när Everland intog studion på Fotografiska

När det amerikanska företaget Everland skulle presentera The Forest Plan – en lösning för att stoppa skövlingen av hotad skog, genomförde de en hybridsändning på Fotografiska i Stockholm. Under fyra dagar pågick panelsamtal, frågestunder med experter, fotoutställningar och livekonserter.

Fysiska gäster i studio
I studion deltog experter som genomförde panelsamtal om skogen och svarade på frågor.

I början av juni intog det amerikanska företaget Everland hybridstudion Annie på Fotografiska i Stockholm. Det var med anledning av Världsmiljödagen 2022 och lanseringen av The Forest Plan som de genomförde en hybridsändning. Everland arbetar med skogsbevarande projekt och planen är en lösning för att förhindra skövlingen av skog fram till 2030. Eventet riktade sig till media, beslutsfattare, företagsledare och aktivister för social rättvisa.

Led-skärmar på hybridsändning
För att alla i studion skulle kunna ta del av talare på distans och annat rörligt material användes stora bildskärmar.

Livesänt innehåll från hybridstudion

Under dagarna på Fotografiska genomförde Everland en hybridsändning. Det innebar att de hade fysiska deltagare i studion samtidigt som eventet livestreamdes till digitala tittare runt om i världen. Fokus för eventet var att skydda världens hotade skogar och programmet på Fotografiska var fullspäckat av fakta och information. I studion genomförde de livesända panelsamtal och frågestunder med forskare, experter och andra representanter för skogen och naturen. Eventet innehöll också en livekonsert där ikoniska musiker uppträdde, till exempel sönerna till både Bob Marley och John Lennon, samt en fotoutställning med bilder från Everlands olika projekt.

Artistuppträdande i studio
På scenen i hybridstudion genomfördes även artistuppträdande med flera kända namn.

Adapt levererade alla delar

Adapt levererade alla delar av detta studioevent, från fysisk rigg av ljud för konserten till genomförande och produktion av själva hybridsändningen. Vi hade därför en körproducent på plats genom hela processen samt att vår grafiker även tagit fram digitalt material och innehåll till led-skärmarna. För själva livesändningen använde vi en trekameralösning vilket innebar att det gick att visa lokalen och scenen från flera vinklar.

Hybridsändning i studio
Att genomföra en hybridproduktion innebär att eventet ska se bra ut både i studion och i själva sändningen.

Hybridsändning med viktigt budskap

Det har varit både spännande och kul att få vara del av ett sådant här stort och betydelsefullt event. Att hybridsändningen dessutom innehöll ett så viktigt budskap gör den naturligtvis extra roligt. Vi genomför hela tiden både små och stora projekt och vill du veta mer om hur du kan anordna ett event eller sändning i studio – fysiskt, digitalt eller hybrid? Då är du varmt välkommen att höra av dig.

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Gunhild Fretheim