Adapt och Svenska Mässan Gothia Towers öppnar Skandinaviens modernaste streamingstudio

Nu kompletterar en av Europas största mötesplatser sitt erbjudande. Tillsammans med en av Sveriges största leverantörer av tekniska helhetslösningar för event- och expoprojekt har de byggt en permanent och toppmodern streamingstudio.

Svenska Mässan Gothia Towers har tillsammans med Adapt Event & Expo byggt en helt ny streamingstudio i centrala Göteborg. Den nya studion är fullutrustad med professionell bild- och ljudteknik och inredd i en fantastisk nordisk stil. Syftet är att möta den ökade efterfrågan på en permanent studio och därigenom erbjuda digitala möten, event och livesändningar med hög kvalitet till både nya och befintliga kunder.

– Som en av Europas största och mest integrerade mötesplatser är det ett naturligt steg att förstärka vår digitala- och hybrida mötesportfölj med en permanent studio. En satsning som stärker oss som en komplett mötesanläggning. Med Gothia Studio tar vi kundernas digitala möte till nästa nivå och skapar morgondagens mötesmagi, säger Helga Magnusson, ansvarig för digital mötesproduktion på Svenska Mässan Gothia Towers.

Streamingstudio i Göteborg
I den nya streamingstudion Gothia Studio på Svenska Mässan Gothia Towers finns utrymme för både möten och mingel.

Streamingstudio för framtiden

Gothia Studio är en vidareutveckling av ett samarbete som startade för fem år sedan när Svenska Mässan Gothia Towers och Adapt Event & Expo tillsammans började erbjuda sina kunder tekniska helhetslösningar för större möten och event. Med Adapts teknik har Svenska Mässan utvecklats till en av Europas största digitala och hybrida mötesplatser.

Svenska Mässan Gothia Towers och Adapt har tillsammans genomfört både små och stora projekt, fysiska och digitala, genom åren. När pandemin slog till under våren 2020 skapade de den första streamingstudion för att möta den plötsliga efterfrågan på digitala möten och konferenser. Men det som började som en temporär lösning har nu blivit ett permanent behov.

– Den gången lyfte vi in tekniken i möteslokalen. I den nya studion har vi istället planerat, installerat och byggt allt från grunden. Stort fokus har därför lagts på flexibilitet, användarvänlighet och kommunikation redan från början, säger Filip Möllergren, Studioansvarig på Adapt i Göteborg. 

Användarpanel för streamingstudio
Med en användarvänlig och tydlig digital panel styr du enkelt den tekniska utrustningen i Gothia Studio.

Gothia Studio är därmed en helt digital studio, fullt utrustad med den senaste event- och mötestekniken. Samtidigt som det är en studio med fasta installationer är tekniken flexibel och enkel att anpassa efter behov och efterfrågan.

– När Adapt bygger en streamingstudio gör vi det alltid med framtiden i sikte. Det räcker inte med den vassaste tekniken, allt måste vara genomtänkt och förberett så att det på ett snabbt och smidigt sätt går att komplettera, utveckla och uppgradera, säger Filip Möllergren. 

Streamingstudio med kamera
I Gothia Studio finns all den senaste tekniken och utrustningen för att genomföra en digital sändning.

Den nya studion

Gothia Studio är belägen i Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg och kommer att invigas den 28 april 2022. Det är en helt digital studio på totalt 140 kvm med plats för 6-10 talare. Studion är bland annat utrustad med en stor LED-skärm på 6 x 2 meter samt tre spelytor. I anslutning finns dessutom en härlig lounge för samtal och mingel. Perfekt för digitala möten, event och livesändningar.

För mer information och för att boka en visning, kontakta:

Filip Möllergren, Studioansvarig, Adapt
filip.mollergren@adapt.se, 0709-43 12 24
www.adapt.se 

Helga Magnusson, ansvarig digital mötesproduktion, Svenska Mässan Gothia Towers
helga.magnusson@svenskamassan.se, 0701-61 66 78 
www.svenskamassan.se www.gothiatowers.com

Adapt visar nya streamingstudion
Välkommen till nya Gothia Studio på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg.

Om Adapt

Adapt AB designar och producerar ljud-, ljus, och bildlösningar för streamade och fysiska event, utställningar och mässor. Det är ett av Skandinaviens ledande företag i sin bransch med projektkontor i Stockholm och Göteborg samt lager och logistikcenter i Linköping. Adapt driver idag fyra streamingstudior i Stockholm och Göteborg samt en hybridstudio i samarbete med Fotografiska. Företagets kunder är såväl företag och organisationer som event- och kommunikationsbyråer.
www.adapt.se

Om Svenska Mässan Gothia Towers

Svenska Mässan Gothia Towers är en av Nordens mest attraktiva mötesplatser med 41 000 kvadratmeter upplevelseyta, 1200 hotellrum och sviter. Gothia Towers har en fullutrustad studio redo att gå live på bara några minuter. I anslutning till denna finns restauranger, konferenslokaler, lounge, café, hotell och spa.
www.svenskamassan.se www.gothiatowers.com

Välkommen att kontakta mig för mer information om innehållet på den här sidan

Filip Möllergren

Relaterat

Se allt