4. Skövde

Om att säga bye bye till Bengtsfors och att jobba hårdare än någonsin.

Den fjärde drömmen – dags att lämna kajen.

Ur skolan och med några fler år i bältet började Jonathans och Vikings liv ta sig olika banor. Det som höll ihop dem och DaFreak var i grund och botten en stark vänskap plus att de tyckte hela saken med fest och klubb i grunden var grymt kul, rätt och slätt.

Viking arbetade som ungdomskonsulent och flyttade till Göteborg där han och Jonathan snabbt blev vänner med Peter Hansson på JP Disco, en av landets största butiker för uthyrning och försäljning av DJ-utrustning, bland annat. Peter öppnade många dörrar och förmedlade en hel del kontakter i Göteborg som ledde till nya jobb. Peter skulle också få en särskild roll i bolagets historia, mer om det senare.

Vid sekelskiftet ryckte Jonathan in i lumpen. Valet föll på P4 i Skövde. Givetvis som driftsingenjör inom elektronik, vad annars? Ett knappt år efter att han ryckt in gjorde Viking samma sak, och valde då att gå en befälsutbildning. Jonathan muckade så småningom och tog anställning inom försvaret, en anställning han skulle ha i sex år. Viking ville göra samma sak och klarade alla prov för att bli officer och yrkesmilitär men bara för att se regeringen dra in anslagen det året och så blev det ingen officersskola. Som man säger i efterhand; det var väl en djäkla tur det.

Viking och Jonathan står utanför det nya lagret i Skövde.
Under de tiotalet år som DaFreak hade sin hemvist i Skövde blev uppdragen allt fler och allt större. Här poserar Viking och Jonathan med fordonsflottan när de flyttade in i det nya lagret i Skövde. Nu började det bli på riktigt.

Det var med andra ord omständigheterna som gjorde att det började satsas lite mer på DaFreak. Trots att Jonathan hade ett heltidsjobb. Men på grund av att hans jobb var i Skövde och att Skövde ligger bra till rent geografiskt, lite på sniskan mellan Göteborg, Stockholm och Bengtsfors, bestämdes det att flytta företaget till just Skövde. Det var självfallet ett stort, men naturligt steg att kapa trossarna till Bengtsfors, till tryggheten och de gamla nätverken och styra skutan in på mer okända vatten.

Under de tiotalet år som DaFreak hade sin hemvist i Skövde, blev uppdragen allt fler och allt större. Och det lades ner ett nästan osannolikt hårt jobb. Jonathan hade två heltidsjobb; försvarsmakten på dagarna och nattklubbar på nätterna. Viking sålde, projektledde och skötte företaget på dagarna och körde som DJ på kvällar och nätter. Båda tryckte in dubbla pass och var aldrig lediga. År ut och år in. Och lärde sig sin bransch och sitt företag, den hårda vägen, utan och innan. Man skulle kunna tro att när Jonathan väl slutade på försvarsmakten skulle han varva ner en smula och fokusera på ett enda jobb. Men icke. Han valde att plugga vidare och då inte på 100 procents fart. Han valde 120 procents fart. Det är lite så de fungerar, både han och Viking.